• Home
  • Een grote tuin inrichten: 4 tips

Een grote tuin inrichten: 4 tips

Het hebben van een grote tuin is heerlijk, maar soms weet je niet goed wat je met al die ruimte moet doen. Toch kun je jouw grote tuin inrichten op de manier die bij jouw wensen past. Het is belangrijk om de juiste stappen te volgen zodat je het optimale uit de ruimte kunt halen en zo een heerlijke tuin creëert waar je volop van gaat genieten. Hier lees je dan ook hoe je jouw grote tuin in kunt richten in 4 stappen.

Stap 1: Stel je budget en wensen vast

Het is bij het inrichten van je tuin altijd belangrijk om eerst je budget en je wensen vast te stellen. Je kunt de inrichting van een grote tuin zo gek maken als je zelf wilt: van mooie natuurstenen (Foto auf Gartenposter Steine im Sand) als bestrating tot opvallende sierkussens (Dekokissen) voor tuinmeubelen. Je hebt volop mogelijkheden en daarom is het slim om te bepalen wat jij mooi vindt en hoeveel je aan de tuin wilt uitgeven. Op deze manier stel je een duidelijk plan op en ben je in staat om je tuin zo in te richten dat het volledig naar jouw wens is, zonder dat je hier onnodig teveel voor betaalt. Doe online inspiratie (Inspirationen Gartenposter) op en ontdek wat jij mooi vindt.

Lees ook:  Biologische Middelen voor Fruitplanten in de Stad

Stap 2: Maak een tuinontwerp

Je weet nu hoe je zou willen dat je tuin eruit komt te zien, welke elementen je wilt toevoegen en op welke manier je de tuin wilt inrichten. Dan is het tijd om een tuinontwerp te maken. Dit is een belangrijk onderdeel van het proces, omdat je op deze manier duidelijk krijgt hoe de tuin eruit komt te zien en wat de indeling van de tuin gaat worden. Voor het maken van een tuinontwerp (Gartenposter) is het mogelijk om een hovenier in te schakelen die met je meedenkt en je helpt met het maken van de juiste keuzes.

Stap 3: Kies mooie bomen en planten

Bij een grote tuin is het aantrekkelijk om wat meer volume te creëren en dit is onder andere mogelijk met bomen (Gartenposter Wald) en planten. Let bij het planten van bomen wel op de groei: het is zonde als de boom na een aantal jaar je uitzicht belemmert of de zon blokkeert waardoor je niet meer in de tuin kunt zonnebaden. Daarnaast is het slim om een aantal vaste planten in de grond te zetten die de groene basis van je tuin vormen. Wat voor soorten planten (Gartenposter Flora) je wilt is afhankelijk van de uitstraling die jouw tuin moet hebben. Voor een romantische tuin kun je weelderige planten kiezen die alle kanten op groeien. Voor een strakke tuin creëer je vakken waar de planten in worden geplaatst.

Lees ook:  De Rol van Inheemse Planten in Duurzame Tuinonderhoud

Stap 4: Maak je tuin af met leuke accessoires

Tot slot mogen accessoires ook niet ontbreken. Wat dacht je van een mooi tuinset met lekkere kussens of een pluche deken voor koude nachten? Ook een leuke tuinposter is een goede manier om jouw tuin op te leuken. Een groot tuindoek op de schutting of een mooie wanddecoratie: het behoort allemaal tot je mogelijkheden!
Ontdek ook Individuelle gartenposter: 30 trends für garten und terrasse